Neregistriranim "Matizom“ bez položenog ispita i pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću

Slika FOTOGRAFIJE_shk/AA%20Nove/Ilustracije/Prometna%20Parag%2013062019.JPG

Nakon privođenja u prostorije za zadržavanje uhićenik je vrijeđao policijske službenike na osnovu njihovog nacionalnog podrijetla

Foto: PU međimurska

Jučer, 13. lipnja 2019. godine oko 21 sati u Paragu, 33-godišnji vozač neregistriranog osobnog automobila marke "Daewoo Matiz", upravljajući bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola (1,20 promila), brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste te je prilikom izlaska iz oštrog zavoja izletio vozilom izvan kolnika i potom prednjim dijelom udario u žičanu dvorišnu ogradu.

Nakon prometne nesreće vozač se pješice udaljio s mjesta događaja te su ga policijski službenici naknadno pronašli i uhitili.

Nakon privođenja u prostorije za zadržavanje uhićenik je vrijeđao policijske službenike na osnovu njihovog nacionalnog podrijetla te je time povrijedio njihovo dostojanstvo. Pošto se oglušio na izdana upozorenja i naredbe te nastavio sa činjenjem prekršaja, policijski službenici su nad njim primijenili sredstva prisile.

Protiv okrivljenika s područja općine Pribislavec podnijet će se optužni prijedlog zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju diskriminacije.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila