Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari

Tijekom kriminalističkih istraživanja vezanih uz kazneno djelo prijetnja službenici PU međimurske su temeljem naloga istražnog suca izvršili pretrage stana i drugih prostorija te osobnog vozila muškarca rođ. 1968. godine iz Kuršanca. Prije početka pretrage muškarac je predao 2 plinska pištolja s pripadajućim spremnicima bez streljiva i jedan malokalibarski pištolj, tzv. penkala, bez streljiva koji su od istoga oduzeti.

Tijekom kriminalističkih istraživanja vezanih uz kazneno djelo prijetnja službenici PU međimurske su temeljem naloga istražnog suca izvršili pretrage stana i drugih prostorija te osobnog vozila muškarca rođ. 1968. godine iz Kuršanca. Prije početka pretrage muškarac je predao 2 plinska pištolja s pripadajućim spremnicima bez streljiva i jedan malokalibarski pištolj, tzv. penkala, bez streljiva koji su od istoga oduzeti. Izvršena je pretraga kuće u Kuršancu i osobnog vozila čakovečkih reg. oznaka u vlasništvu muškarca rođ. 1985. godine iz Kuršanca koji je prije početka pretraga također predao jedan malokalibarski pištolj, tzv. penkala, bez streljiva koji je od njega oduzet.

Muškarac rođ. 1968. godine 23. srpnja je uz još dvije osobe, rođ. 1987. i 1966. godine iz Pribislavca, uz kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari priveden istražnom sucu koji je svima odredio zadržavanje.

Kaznena prijava protiv muškarca rođ. 1985. godine  iz Kuršanca kod kojeg je također pronađen malokalibarski pištolj tzv. penkala slijedi u redovnom postupku.



Stranica