"Policajac - prijatelj i pomagač" u OŠ Kuršanec

Foto: PU međimurska

Jučer, 25. rujna u Osnovnoj školi Kuršanec održano je prvo predavanje preventivnog projekta "Imam izbor". Marijan Podrug iz Policijske uprave zagrebačke, Tomislav Oletić kontakt policajac i Stojan Bogdan policijski službenik iz Policijske uprave međimurske su učenicima 5. razreda na zanimljiv način predstavili etapu projekta "Policajac-prijatelj i pomagač".

Svrha projekta "Imam izbor" je jačanje primarne prevencije vršnjačkog nasilja i vandalizma te nasilja u obitelji i nasilja nad ženama, rizičnih i društveno neprihvatljivih ponašanja djece i mladih, zlouporabe droga i ostalih sredstava ovisnosti, smanjivanje rizika od trgovanja i krijumčarenja ljudi te jačanje prometne kulture.

Po svojim linijama rada projekt će nadalje predstaviti: Zlatko Koštić iz Ravnateljstva policije i Selma Golubović iz Crvenog križa - "U dućanu gdje se trguje ljudima ja ne kupujem", Tamara Karaica iz UNDP-a - "Za nasilje nema opravdanja", Željko Petković iz Ravnateljstva policije - "Reci ne drogama", Zdenko Mindum iz Ravnateljstva policije - "Slični a različiti", Mislav Mandir iz Status-M i Vjekoslav Hegedušić iz Specijalne jedinice policije - "Budi muško mijenjaj pravila", Viktor Forjan iz Policijske uprave zagrebačke i Damir Jalšovec, motorist, iz Policijske uprave međimurske - "Poštujte naše znakove", Ani Franičević iz Uprave za EU integracije - Likovno-glazbena radionica - "Imam izbor", Nikša Jelovčić iz Ureda glavnog ravnatelja policije - "Život na Policijskoj akademiji", te Sandra Veber,  načelnica Ureda glavnog ravnatelja policije - "Sajam mogućnosti".



Stranica