Članovi SD „Mihovil“ u ekipnoj konkurenciji osvojili 3. mjesto

Foto: PU međimurska

 

Protekle subote, 7. srpnja, na streljani Pampas u Osijeku, u organizaciji Gradskog streljačkog društva „Osijek 1784.“ održano je prvenstvo Hrvatske u sportskom streljaštvu.

 

 

U disciplini gađanja malokalibarskim pištoljem „Drulov“ sa 60 metaka na udaljenosti od 50 metara iz Međimurske županije nastupili su strijelci Streljačkog društva „Mihovil“ i Streljačkog kluba „Alzas“, koji su na prethodno odrađenom Županijskom prvenstvu ostvarili norme i pravo nastupa na državnom natjecanju.

Nakon ispucanih 60 metaka u pojedinačnoj konkurenciji Ivica Takač iz SK „Alzas“ s ostvarenih 487 krugova plasirao se na 6. mjesto, dok su se članovi SD „Mihovil“ Antun Ladić s ostvarenih 455 kruga plasirao na 9., policijski službenik Vjeran Horvat s 446 kruga na 11. mjesto i policijski službenik Damir Novak s 385 kruga na 18. mjesto.

Članovi SD „Mihovil“ osim u pojedinačnoj nastupili su i u ekipnoj konkurenciji u kojoj su osvojili visoko 3. mjesto.

„Za napomenuti je da je ova disciplina po pričanju strijelaca najteža i najzahtjevnija disciplina u pucanju iz pištolja pa je za svaku pohvalu i diku ostvareni ekipni plasman ekipe SD „Mihovil“ na najvišem državnom nivou što je ujedno i potvrda da su članovi aktivni i kvalitetni strijelci priznati na državnoj razini“ – naglasio je policijski službenik Vjeran Horvat.



Pisane vijesti