Krađe

Foto: Ilustracija          

Uhvaćen nakon krađe iz kuće

 

1) U petak, 28. prosinca u jutarnjim satima, u Donjem Vidovcu, Ulici Ljudevita Gaja, nepoznati počinitelj je iskoristio kraću odsutnost vlasnice te ušao u nezaključanu kuće odakle je ukrao novac. Kada ga je zatekla vlasnica, a prilikom bijega je srušio dio namještaja i lakše ju ozlijedio.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko stotina kuna.

Nedugo potom policijski službenici Policijske postaje Prelog su pronašli 24-godišnjeg počinitelja Krađe s područja općine Donji Vidovec te je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv njega podnijeta kaznena prijava, nadležnom državnom odvjetniku.

 

 

Počinitelji krađe iz trgovine zaradili kaznenu prijavu

 

2) Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 21-godišnjakinja i 22-godišnjak s područja općine Pribislavec te maloljetnik s područja Međimurske županije počinili Krađu.

Tako su u subotu, 22. prosinca oko 17 sati, u Čakovcu, Obrtničkoj ulici, sa prodajnih polica trgovine ukrali raznu prehrambenu robu te ih je uhvatio zaštitar.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Protiv 21-godišnjakinje i 22-godišnjaka te prema maloljetniku će se podnijeti kaznena prijava, nadležnom državnom odvjetniku.

         

Ubrzo pronađeni počinitelji krađe metalnih dijelova

 

3) U ranim noćnim satima u subotu, 29. rujna u Ivanovcu, Varaždinskoj ulici, nepoznati počinitelj je sa parkirališta privatne tvrtke ukrao više komada metalnih dijelova, stalaka i profila.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Brzom reakcijom policije te dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 38, 32 i 27-godišnjaci s područja općine Pribislavec počinili tu Krađu.

Protiv trojca je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku te su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

 

Krađe automobila i mobitela iz vozila 

 

4) Tijekom noći s 28. na 29. rujna (s petka na subotu) u Prelogu, Trgu bana Josipa Jelačića, nepoznati počinitelj je ukrao zaključan osobni automobil.

Materijalna šteta se procjenjuje na više tisuća kuna.

Policijski službenici su u nedjelju, 30. prosinca u jutarnjim satima između naselja Sveti Križ i Mala Subotica pronašli ukradeno vozilo koje je u potpunosti izgorjelo te je poduzetim očevidom utvrđeno da je uzrok požara poduzeta ljudska radnja.

 

5) U  subotu, 29. rujna, u jutarnjim satima, u Nedelišću, Varaždinskoj ulici, nepoznati počinitelj je iz parkiranog vozila ukrao mobitel.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

 

Protiv nepoznatih počinitelja se podnose kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.



Stranica