Prometna nesreća s poginulom osobom

Upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola i nepropisnom brzinom prouzročio prometnu nesreću.

Prometna nesreća s poginulom osobom
 
              U srijedu, 1. svibnja iza 15 sati u Čakovcu, Ulici bana Josipa Jelačića, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 27-godišnjak sa šireg područja općine Mala Subotica, upravljajući dok je u krvi imao prisutno 1.54 g/kg alkohola, kretao se nepropisnom brzinom. Zbog toga je u zavoju u kočenju vozilom udario u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, s kojim je ispred u istom smjeru upravljala 63-godišnjakinja sa šireg područja grada Čakovca, a koja je smanjila brzinu kretanja vozila u namjeri skretanja ulijevo na kolni ulaz. Od siline udara drugo vozilo je odbačeno djelomično van kolnika, dok je prvo vozilo sišlo van kolnika, gdje je udarilo parkirani automobil čakovečkih registarskih oznaka.
             Oboje vozača, putnik iz drugog vozila, 66-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca i putnica iz prvog vozila 50-godišnjakinja s područja općine Dekanovec vozilom hitne pomoći prevezeni su Županijsku bolnicu Čakovec.
             Na žalost, 63-godišnja vozačica je od zadobivenih ozljeda preminula, dok su kod vozača te putnika okvalificirane lake tjelesne ozljede.
             Na mjesto događaja izašla je zamjenica županijskog državnog odvjetništva koja je provela očevid uz pomoć vještaka za prometne nesreće i očevidne ekipe Postaje prometne policije Čakovec.
              U vremenu od 15,25 sati do 19,05 sati kolnik Ulice bana Josipa Jelačića u Čakovcu  bio je zatvoren za promet, koji se zbog toga odvijao obilaznim ulicama.  
              Vozač je uhićen te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog dijela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu nadležnom državnom odvjetniku.
 

Stranica