Kontakt policajac Policijske postaje Prelog na sportskih igrama klubova liječenih alkoholičara sjeverozapadne Hrvatske

Na poziv lokalne udruge odazvao se ovom susretu te iskoristio prigodu da sve posjetitelje informira o velikom broju preventivnih aktivnosti koje se provode na području Policijske uprave međimurske

Foto: PU međimurska

Protekle subote (15. lipnja 2019.)  u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije i članova Kluba liječenih alkoholičara grada Preloga, na prostoru sportsko rekreacijskog parka "Marina“ kod Preloga, održane su 35. sportske igre klubova liječenih alkoholičara. Na igrama se okupilo tristotinjak članova raznih klubova liječenih alkoholičara sjeverozapadne Hrvatske.

Kontakt policajac Policijske postaje Prelog, Spomenko Gojsek na poziv lokalne udruge odazvao se ovom susretu te iskoristio prigodu da sve posjetitelje informira o velikom broju preventivnih aktivnosti koje se provode na području Policijske uprave međimurske.

Posjetitelji info punkta policije mogli su se upoznati s aktivnostima policije u domeni suzbijanja konzumiranja alkohola, posebice kod mladih. Ujedno, upoznati su o negativnim trendom povećanja stradavanja pješaka i biciklista u prometu te im je skrenuta pozornost na striktno poštivanje zakonske regulative glede kretanja pješaka i vozača bicikla u prometu, s namjerom da se kod tih skupina u prometu podigne svijest o potrebi obilježavanja reflektirajućim materijalom u prometu i samim time poboljša stanje sigurnosti cestovnog prometa. Posjetiteljima su podijeljene brošure pod nazivom "Zajedno do veće sigurnosti“, "Pješaci sigurno u prometu“ i "Biciklisti pažnja“.

Najmlađim posjetiteljima info punkta predstavljeno je službeno policijsko vozilo i oprema koju koristi policija u obavljaju svakodnevnih zadaća. Najmlađi posjetitelji darivani su slikovnicama "Djeca u prometu kao pješaci i putnici“ i reflektirajućim vezicama za mobitele i ključeve.

Na ovaj način nastavljena je dobra suradnja policije u lokalnoj zajednici s Klubom liječenih alkoholičara grada Preloga, kao i s Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije. Policija je i ovom prigodom pružila podršku svim članovima klubova liječenih alkoholičara sjeverozapadne Hrvatske. Odaslana je poruka o zajedničkom doprinosu u stvaranju sigurnog životnog okruženja s posebnim osvrtom na nesmetani razvoj mladih, kako konzumiranje alkohola ne bi postalo sastavni dio njihovog odrastanja.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica