Rekreativci iz PU međimurske na biciklima obišli Balaton

U dva dana policijski službenici na biciklima su prevalili oko 300 kilometara

Foto: PU međimurska

Već druge godine za redom, policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće organizirali su zanimljivo dvodnevno putovanje Mađarskom. Radilo se o rekreativnoj vožnji biciklima oko najvećeg jezera u središnjoj Europi, Balatona (Blatnog jezera).

Ove godine, mjesec lipanj bio je idealan za realizaciju ovog putovanja, pa se dvadesetak zaljubljenika u biciklizam pripremilo i krenulo iz Murskog Središća u  pravcu mjesta Kestel na obali Balatona. Prva dionica do  Balatona, u dužini od 80 kilometara odrađena je u ranim jutarnjim satima, da bi se potom iz Kestela krenulo na putovanje od 140 kilometara. Prvi  dan zaljubljenici u "dva kotača na vlastiti pogon" prespavali su mjestu Siofok. Drugog dana uz prekrasnu obalu Balatona i finu kuhinju mađarskih restorana, dobro raspoloženo društvo na biciklima odradilo je zadnjih 70 kilometara.

Dva prekrasna dana provedena na biciklima prošla su vrlo brzo. Ukupno je pređeno tristotinjak kilometara  te je po povratku dogovoreno već slijedeće putovanje i nova destinacija za neumorne bicikliste koji su na Balatonu "napunili baterije" za uspješnije svladavanje svakodnevnih radnih zadaća.


 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica