U svečanoj procesiji povodom blagdana Gospe od Anđela i ove godine sudjelovali su policijski službenici Policijske uprave međimurske

Misno slavlje u dvorištu franjevačkog samostana predvodio je varaždinski biskup, mons. Josip Mrzljak

Foto: PU međimurska

Kao i prethodnih godina, policijski službenici Policijske uprave međimurske tradicionalno su sudjelovali u svečanoj procesiji povodom blagdana Gospe od Anđela, Porcijunkule.
Prema predaji, sveti je Franjo 2. kolovoza 1208. godine u crkvici Svete Marije od Anđela u Asizu, doživio svoje obraćenje te se taj trenutak slavi kao Porcijunkulovo. Posebno su uz ovaj crkveni blagdan vezani franjevci, čiji se samostan nalazi u centru Čakovca.

Nešto prije 10 sati čakovečku glavnu ulicu ispunilo je mnoštvo vjernika, koji su prije misnog slavlja sudjelovali u tradicionalnoj procesiji. Ovogodišnja svečana povorka okupila je članove kulturno umjetničkih društava iz Mačkovca, Ivanovca, Žiškovca, Gornjeg Kraljevca i Murskog Središća, predstavnike lokalne vlasti, predstavnike vatrogasaca i Policijske uprave međimurske, brojne svećenike i časne sestre te vjernike.

Uslijedilo je misno slavlje koje je u dvorištu franjevačkog samostana predvodio varaždinski biskup, mons. Josip Mrzljak. Nakon molitve vjernika sudionici procesije na oltar prinijeli su različite darove ispunjene simbolikom i zahvalnošću. U znak zahvalnosti te spremnosti čuvanja mira i pomaganja ljudima u nevolji, predstavnici međimurske policije predali su biskupu Mrzljaku prigodno uokvirenu službenu policijsku majicu.
 

Pisane vijesti