Održan peti noćni streljački turnir "Špancirfest“

Policijski službenici Policijske uprave međimurske sudjelovali na noćnom streljačkom turniru "Špancirfest“

"Foto: PU međimurska

U noći s protekle subote na nedjelju (24./25. kolovoza 2019.) u gradskoj streljani, varaždinski strijelci organizirali su noćni streljački turnir "Špancirfest“. Od mnogobrojnih strijelaca iz gotovo cijele Republike Hrvatske, najmirniju ruku i najoštrije oko u specifičnim uvjetima gađanja imali su članovi Streljačkog društva "Mihovil“ iz Čakovca, a čiji članovi su uglavnom policijski službenici Policijske uprave međimurske.

Ovo tradicionalno natjecanje provodi se u noćnim uvjetima (smanjena vidljivost), gdje se strijelac nalazi u mraku, dok je samo meta osvijetljena. Iz Međimurske županije nastupili su članovi Streljačkog društva "Mihovil“ i "Sloboda Mihovljan“ te Streljačkog kluba "Alzas“.
          
Na turniru se pucalo u dvije discipline, pištolj i revolver velikog kalibra na udaljenosti od 25 m i to po 30 metaka, u 20 minuta, u dvije serije. U disciplini pištolja u pojedinačnoj konkurenciji najuspješniji je bio Damir Novak, na drugom mjestu slijedio ga je Zoran Horvat, dok je treće mjesto zauzeo Vjeran Horvat, svi članovi Streljačkog kluba "Mihovil“ iz Čakovca. U ekipnoj konkurenciji navedena trojka zauzela je prvo mjesto s "upucanim" 761 krugom, dok je na drugom mjestu s 728 krugova bila ekipa Streljačkog društva "Podravka“ iz Koprivnice, a treće mjesto zauzela je ekipa Streljačkog kluba "Alzas“ iz Čakovca s 596 krugova.

U disciplini revolvera u pojedinačnoj konkurenciji najuspješniji su bili članovi Streljačkog društva "Mihovil“, prvi Antun Ladić, drugi Damir Novak, dok je treće mjesto zauzeo Zoran Horvat. U ekipnoj konkurenciji Streljačko društvo "Mihovil“ osvojilo je prvo mjesto s 778 krugova, drugo mjesto pripalo je ekipi Streljačkog kluba "Alzas“ iz Čakovca s 720 krugova, dok je treće mjesto zauzela ekipa Streljačkog društva "Varteks“ s 572 kruga.
 
 "Iz ovih rezultata, ali i rezultata iz prijašnjih natjecanja može se zaključiti da strijelci iz Streljačkog društva "Mihovil“, prednjače u streljačkim disciplinama oružjem velikog kalibra u ovom dijelu države“ - naglasio je predsjednik "Mihovila", Vjeran Horvat.
 
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica