Prometna nesreća s poginulim osobama

Smrtno stradale dvije osobe

Foto: PU međimurska

U petak, 27. prosinca 2019. godine u 17,06 sati na raskrižju državne ceste broj 20 i županijske ceste broj 2022, između Štefanca i Svetog križa kod skretanja za Orehovicu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 61-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka dolaskom do ceste koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao u raskrižje a da nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom. Zbog toga je u njegovo vozilo udario teretni automobil bjelovarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 25-godišnji vozač. Nakon udara došlo je do zanošenja osobnog automobila, silaska izvan kolnika na travnatu površinu i kosinu te prevrtanja na krov. Prilikom udara dijelovi osobnog automobila odbačeni su u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka s kojim je kolnikom državne ceste upravljao 28-godišnjak.  

Na mjesto događaja izašle su ekipe hitne pomoći te utvrdile da su 61-godišnji vozač i 59-godišnja putnica iz njegovog vozila, nažalost, preminuli na mjestu prometne nesreće.

Tijela preminulih prevezena su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje će biti obavljena obdukcija.
             
Zbog obavljanja očevida, u vremenu od 17,10 do 21,35 sati, promet kolnikom državne ceste bio je zatvoren za sav promet te se odvijao obilaznim pravcima.
             
O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.
 
             
Na prometnicima Međimurske županije u 2019. godini (do 27. prosinca)  zabilježeno je osam prometnih nesreća s poginulim osobama, u kojima je 12 osoba smrtno stradalo.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila