Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirana je jedna teška krađa i pet krađa. U svim krađama je materijalna šteta procijenjena na manje od 1.000 kuna.
 

Foto: Ilustracija
 
Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirana je jedna teška krađa i pet krađa. U svim krađama je materijalna šteta procijenjena na manje od 1.000 kuna.
 
 
Izdvajamo pokušaj provale u kuću u Kuršancu

U subotu, 18. siječnja u večernjim satima u Kuršancu, Ulici Zrinskih,  nepoznati počinitelj je provalio u kuću, no zamijetili su ga ukućani pa je počinitelj pobjegao.
Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna.
 
 
Pronađeni napadači na muškarca u Murskom Središću
 
          Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da su 40, 31 i 19-godišnjak s područja grada Mursko Središće počinili kazneno djelo Razbojništvo, dok je nadalje utvrđeno da je 31-godišnjak počinio i kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda.
 
          Podsjećamo da su u petak, 17. siječnja u popodnevnim satima, u Murskom Središću, Ulici Sitnice, kod ulaza u kuću, uprave te osobe fizički napale 66-godišnjeg slovenskog državljanina te su od njega tražili novac. Potom su mu uzeli ključeve osobnog automobila odakle su ukrali novac i vino.
 
           Napadnuti muškarac je zadobio tešku tjelesnu ozljedu te je zadržan na liječenju u Županijskoj bolnici Čakovec, a materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.
 
           Podnijet će se kaznene prijave, nadležnom državnom odvjetniku dok je 31-godišnjak u četvrtak, 23. siječnja u jutarnjim satima predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

 
 
Napad u ugostiteljskom objektu u Kotoribi
 
U nedjelju, 19. siječnja oko pola 1 sat, u Kotoribi, Ulici Stjepana Radića, u ugostiteljskom objektu, u tučnjavi troje muškaraca, 42, 32 i 24-godišnjaka,  su ozlijeđene dvije osobe.
Dosad provedenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je da su 32 i 24-godišnjak ušli u lokal te od 42-godišnjeg uposlenika tražili piće za van, a što je uposlenik odbio. Nakon toga je 32-godišnjak šakom udario uposlenika u glavu, započela je tučnjava u koju se uključio i 24-godišnjak. U prostoru šanka je 32-godišnjak uzeo pepeljaru i više puta udario uposlenika po glavi. Da bi se obranio uposlenik je u jednom trenutku sa šanka uzeo nepoznati oštar predmet te njime mahnuo prema 32-godišnjaku i ubo ga u tijelo, nakon čega su napadači napustili lokal.
Kasnije je 32-godišnjak u pratnji nekoliko nepoznatih osoba zatražio liječničku pomoć u Kotoribi, gdje je došao i napadnuti uposlenik lokala zatražiti pomoć. Tih nekoliko osoba je nasrnulo na uposlenika te on se branio uporabom papar spreja kako bi odbio napad.
Lakše su ozlijeđeni su 42 i 32-godišnjak te je mlađi muškarac zadržan na liječenju u Županijskoj bolnici Čakovec.
Provode se kriminalistička istraživanja.

Stranica