Nastavak kampanje #DontRiskIt

Na graničnim prijelazima postavljeni su plakati kampanje Interpola #DontRiskIt, koji upozoravaju na važnost putnih isprava te nužnost prijavljivanja gubitka/krađe kao i ponovnog pronalaska

U prosincu prošle godine Ministarstvo unutarnjih poslova priključilo se međunarodnoj kampanji Interpola #DontRiskIt  (NE RISKIRAJ). Cilj kampanje jest osvijestiti građane o važnosti putnih isprava te nužnost prijavljivanja gubitka/krađe, kao i ponovnog pronalaska, kako bi se zaštitili od moguće zlouporabe istih. 
 
Kampanja #DontRiskIt je sastavni dio INTERPOL-ovog dvogodišnjeg projekta IDEA. Hrvatska je pred Glavnim tajništvom INTERPOL-a, kao i prilikom prezentacije o tijeku provođenja projekta na sastanku pred Europskom komisijom u siječnju ove godine pohvaljena kao vodeća zemlja u provođenju kampanje #DontRiskIt.
 
Ministarstvo unutarnjih poslova RH na tom planu nastavlja s daljnjim aktivnostima – s obzirom da je skijaška sezona još uvijek u punom jeku, na frekventnijim graničnim prijelazima postavljeni su promotivni plakati koji služe edukaciji putnika o mogućim neželjenim situacijama do kojih ih može dovesti neprijavljivanje gubitka putnih isprava.

Plakati kampanje #DontRiskIt na hrvatskom i engleskom jeziku na području Međimurske županije postavljeni su u svim policijskim postajama te u sjedištu  Policijske uprave međimurske u Čakovcu, prvenstveno u šalter salama namijenjenim za izdavanje osobnih dokumenata, kao i na većim graničnim prijelazima.
 
Manjak svijesti građana i nepoznavanje postupka koji slijedi nakon prijave gubitka/krađe putne isprave jedan je od razloga zašto se u ovu kampanju uključila i Republika Hrvatska.
 
Stoga podsjećamo, čuvajte svoje putne isprave te vodite računa o tome da, ukoliko do toga dođe, pravovremeno prijavite njihov nestanak
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica