Pod utjecajem alkohola od 2 promila automobilom naletio na pješaka

Zbog neprilagođene brzine 33-godišnji vozač prednjim djelom automobila udario je u tijelo maloljetnog pješaka

Foto: PU međimurska

Jučer, 13. listopada 2020. godine oko 18 sati i 30 minuta na kolniku Ulice kralja Zvonimira u Čakovcu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen maloljetni pješak.
Upravljajući Renault Talijom, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2 promila, 33-godišnji vozač brzinu kretanja vozila nije prilagodio stanju ceste (kolnik mokar), vidljivosti (noć), atmosferskim prilikama (padala kiša), tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom, a koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti, odnosno da može pravodobno postupiti prema prometnom pravilu ili znaku. Uslijed opisane prometne situacije i neprilagođene brzine prednjim djelom automobila udario je u tijelo maloljetnog pješaka, koji se kretao Ulicom kralja Zvonimira uz desni rub kolnika, iako se neposredno uz taj rub nalazio nogostup. Ujedno, u trenutku nesreće pješak nije bio označen nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom. Nakon udara došlo je do podizanja pješaka na prednji dio automobila, a potom i do pada na travnatu površinu uz kolnik.

Ozlijeđeni pješak vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu u Čakovcu, gdje je zadržan na daljnjem liječenju, dok će se težina zadobivenih ozljeda naknadno utvrditi, a potom slijedi i kvalifikacija događaja.

Pisane vijesti | Promet i vozila