Preloški kontakt policajci u Donjoj Dubravi održali umirovljenicima edukativno-preventivno predavanje

Okupljenim umirovljenicima prezentirane su zakonske obveze vezene uz kretanje pješaka i biciklista u cestovnom prometu te su im predstavljene preventivne preporuke koje pridonose i povećavaju njihovu sigurnosti tijekom sudjelovanja u cestovnom prometu

Foto: PU međimurska

Kontakt policajci Policijske postaje Prelog prošle srijede (14. listopada 2020.)  na poziv Centra za pomoć u kući Međimurske Županije održali su preventivno-edukativno predavanje o najugroženijim sudionicima u cestovnom prometu (pješaci i biciklisti). U centru Donje Dubrave, u zgradi koju mještani zovu jednostavno "Zalan", okupljenim umirovljenicima prezentirane su zakonske obveze vezene uz kretanje pješaka i biciklista u cestovnom prometu te su im predstavljene preventivne preporuke koje pridonose i povećavaju njihovu sigurnosti tijekom sudjelovanja u cestovnom prometu.
          
S obzirom na neželjeni trend povećanja stradavanje pješaka i biciklista na prometnicama naše Županije, umirovljenicima je skrenuta pozornost na striktno poštivanje zakonske regulative vezane za kretanja pješaka i biciklista u prometu. Ovakva i slična predavanja provode se s ciljem da se kod pješaka i biciklista, kao jedne od najranjivijih skupina u cestovnom prometu, podigne svijest o potrebi obilježavanja reflektirajućim materijalima.
          
Ujedno, tijekom predavanja prisutnima su prenijeti i korisni savjeti  o samozaštitnim mjerama vezanim za imovinske delikte, a posebna pozornost skrenuta je na mjere prevencije od krađa, provala i prijevara, koje građani treće životne dobi mogu samostalno provoditi te time smanjiti rizik da postanu žrtve kradljivaca i prevaranata.  
            
Na samom kraju predavanja podijeljeni su preventivni materijali (reflektirajuće trakice, prsluci, privjesci) sufinancirani od Vijeća za prevenciju Međimurske županije. Ujedno, podijeljeni su i leci te brošure Policijske uprave međimurske, koje sadrže preventivne savjete vezane za imovinske delikte te sigurnost u cestovnom prometu („Zajedno do veće sigurnosti“, „Pješaci sigurno u prometu“ i „Biciklisti pažnja“).
          
Ovakve preventivne aktivnosti međimurske policije nastavit će se i u narednom razdoblju, a osnovni im je cilj promocija policije u lokalnoj zajednici te predstavljanje policije kao servisa građana, sa željom da se policajci u javnosti percipiraju kao pomagači i službenici kojima se građani uvijek mogu obratiti s povjerenjem.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica