Maloljetnik nezakonito posjedovao pušku M 48

Policijski službenici Policijske postaje Prelog od maloljetnika oduzeli su pušku i streljivo te duhan bez markica Ministarstva financija

Foto: PU međimurska

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je maloljetnik počinio prekršaj neovlaštenog posjedovanja oružja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.
           
Naime, okrivljeni maloljetnik je neovlašteno posjedovao pušku marke "Crvena Zastava" (M 48), kalibra 7,9 mm i 30 komada pripadajućeg streljiva, kalibra 7,9 mm. Pušku i streljivo protuzakonito je držao u prostorijama obiteljske kuće na adresi svog prebivališta u Piškorovcu.
           
Policijski službenici Policijske postaje Prelog u petak, 5. veljače 2021. godine u poslijepodnevnim satima oduzeli su pušku i streljivo.
           
Prema maloljetnom okrivljeniku zbog neovlaštenog posjedovanja oružja i streljiva podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu. Ujedno, od maloljetnika je oduzeto 405 grama duhana bez trošarinskih markica Ministarstva financija o čemu će se obavijestiti nadležni Carinski ured.

Podsjećamo građane na nacionalnu preventivnu kampanju "Manje oružja, manje tragedija", koja omogućava dragovoljnu predaju eksplozivnih i ubojitih sredstava, bez ikakvih sankcija. Oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192,  odnosno najbližoj policijskoj postaji. Nakon dojave na teren će se uputiti stručno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti takva opasna i ubojita sredstva. 

Napominjemo kako dragovoljna predaja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava nije vremenski ograničena. 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon