U Čakovcu i Strahonincu obilježen Dan ružičastih majica

Obilježavanju dana posvećenog senzibilizaciji javnosti o problematici nasilja među mladima, priključili su se i mališani dječjih vrtića Suncokret iz Strahoninca i Cipelica iz Čakovca te učenici Centra za odgoj i obrazovanje iz Čakovca

Foto: PU međimurska

I ove godine, poštujući epidemiološke mjere i preporuke, preventivci Policijske uprave međimurske, obilježili su Dan ružičastih majica (Pink Shirt Day).

U srijedu i četvrtak (24. i 25. veljače 2021.) na informativnim punktovima u Strahonincu i Čakovcu, uz korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije (specijalizirano kombi vozilo namijenjeno za provođenje raznih preventivnih aktivnosti)  održali su kratka edukativna predavanja o nepoželjnom međuvršnjačkom nasilju. Tijekom predavanja pružene su informacije o vrstama i oblicima vršnjačkog nasilja. Kako žrtva nasilja ima pravo i svakako treba prijaviti nasilje svojim roditeljima, učiteljima, odgajateljima, prijatelju ili policijskim službenicima, koji su naši prijatelji i pomagači. Našim prijateljima koji su izloženi nasilju treba pomoći da smognu snage prijaviti nasilnika, a društvo nasilnika treba izbjegavati. Potrebno je javno usuditi svaki oblik nasilja i propagirati nultu stopu tolerancije na sve oblike nasilja te jasno isticati svoje stavove u društvu. I naravno, nasilniku dati jasno do znanja da nećete trpjeti njegovo nasilje i maltretiranje.

Obilježavanju dana posvećenog senzibilizaciji javnosti o problematici nasilja među mladima, priključili su se i mališani dječjih vrtića Suncokret iz Strahoninca i Cipelica iz Čakovca, dok su se međimurskim policajcima na informativnom punktu na čakovečkom Trgu Republike, pridružili i učenici Centra za odgoj i obrazovanje iz Čakovca.

Mališani iz dječjeg vrtića Suncokret izradili su mnogobrojne likovne radove na temu ''STOP MEĐUVRŠNJAČKOM NASILJU'', koje su predali policijskim službenicima. U znak  zahvale pozvani da posjete Policijsku upravu međimursku u vrijeme kada će to epidemiološke mjere dopustiti.

Preventivnim aktivnostima posvećenim suzbijanju vršnjačkog nasilja, posjetom informativnim punktovima, podršku su pružili pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Međimurske županije Darko Radanović, načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec, saborski zastupnik i gradonačelnika Čakovca Stjepan Kovač te zamjenik gradonačelnika Čakovca Mario Medved, kao i zamjenik načelnika Policijske uprave međimurske Vladimir Faber sa suradnicima.

Ujedno, prilikom održavanja spomenutih informativnih punktova provedene su i preventivne aktivnosti u sklopu nacionalne preventivne akcije ''Zajedno'' i aktivnosti iz preventivnog projekta „Zajedno do veće sigurnosti“.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica