Najava aktivnosti preventivne akcije „Manje oružja, manje tragedija“

Glavni cilj ove akcije je senzibiliziranje javnosti i poticanje građana na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, bez sankcija

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave međimurske uz podršku Službe prevencije Ravnateljstva policije u ponedjeljak, 3. svibnja 2021. godine, s početkom u 10,30 sati, u gradovima Čakovec, Mursko Središće i Prelog provodit će aktivnosti nacionalne kampanje Ministarstva unutarnjih poslova, pod nazivom „Manje oružja, manje tragedija“.
 
Policijski službenici će u vremenu od 10,30 do 12,30 sati, uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, u Čakovcu, na Trgu Republike, u Prelogu, Glavnoj ulici 29 i u Murskom Središću, na Trgu braće Radić, na postavljenim Info pultovima provodit aktivnosti preventivne akcije „Manje oružja, manje tragedija“.
 
Između 10,30 i 12,30 sati, sve policijske postaje na području Policijske uprave međimurske kao i granični prijelazi, kroz redovnu službu prilikom nadzora cestovnog prometa i kontrole prelaska državne granice na graničnim prijelazima, državljanima Republike Hrvatske dijelit će informativno-edukativne materijale vezane uz kampanju „Manje oružja, manje tragedija”.
 
Sve preventivne aktivnosti će biti medijski popraćene na način da će se u isto vrijeme, s početkom u 10,30 sati u Čakovcu, Selnici i Donjem Kraljevcu na Radiju 1, Radiju Studio M i Radiju Selnica odvijati polusatne radio emisije na temu „Manje oružja, manje tragedija“, na kojima će gostovati policijski službenici Policijske uprave međimurske, dok će predstavnici Službe prevencije Ravnateljstva policije sudjelovati u emisiji na VTV televiziji, u Varaždinu.
 
Glavni cilj ove kampanje je senzibiliziranje javnosti i poticanje građana na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, bez sankcija. Preventivne aktivnosti namijenjene su mladeži, roditeljima, svim građanima odnosno zajednici u cjelini.
 
Pozivamo sve građane, kao i medije da podrže našu akciju i posjete naše informativne punktove.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica