Suradnja policijskih službenika PP Prelog i lovaca

Zajedničkim aktivnostima protiv nezakonitog lova

Foto: PU međimurska

Policijski službenici Policijske postaje Prelog i ove godine nastavljaju suradnju s lovačkim udrugama u nastojanju da se suzbiju svi oblici protuzakonitog lova.

Uz nadzor lovišta koji članovi lovačkih udruga, ali i policijski službenici u sklopu svojih zadaća, obavljaju samostalno, redovito se organiziraju i zajedničke aktivnosti. Ovih su se dana zajedničke aktivnosti provodile na području kojim gospodari Lovačka udruga „Fazan“ iz Hodošana, i one će se nastaviti, a isti oblik suradnje u narednom razdoblju provodit će se i s lovcima lovačke udruge „Jastreb“ iz Domašinca, osobito na području polja „Murščak“

Članovi lovačkih udruga pojačano su prisutni u lovištima kojima gospodare, pri čemu im se pridružuju policijski službenici, koristeći pritom svu raspoloživu opremu radi uspješnijeg uočavanja i hvatanja krivolovaca u nezakonitim radnjama, poput "drona",uređaja za noćno promatranje i termovizijske kamere.

Ovakav oblik rada prepoznat je kao vrlo učinkovit u suzbijanju nezakonitog lova i sve lovačke udruge vrlo se rado uključuju u zajedničke aktivnosti sa policijskim službenicima.

 


 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica