Policijski službenici proveli akciju „Zajedno više možemo – u akciji s policijom“

Policijski službenici učenike su upoznali su s preventivnim aktivnostima policije i odgovorili na mnoga pitanja

Foto: PU međimurska

Proteklog petka, 21. svibnja 2021. godine u popodnevnim satima, u Prelogu u Sportskom parku „Mladost“, policijski službenici Policijske uprave međimurske, Postaje prometne policije Čakovec i Policijske postaje Prelog, sudjelovali su u realizaciji preventivnih aktivnosti u sklopu „Sportskih igra mladih 2021.“, pod zajedničkim nazivom „Zajedno više možemo - u akciji s policijom“.

Tom prilikom u  „Sportske igre mladih 2021.“ bilo je uključeno oko 350 učenika od 1. do 4. razreda, iz osnovnih škola u Prelogu i Draškovcu te Područne škole u Cirkovljanu.
Policijski službenici na informativnom punktu su učenike, sudionike igara, upoznali s različitim preventivnim aktivnostima policije i odgovorili na mnoga pitanja. Ujedno omogućili su im razgledavanje njihovog izložbenog prostora gdje je bio postavljen Informativni pult policije te specijalno vozilo za prijevoz i dovođenje osoba, tzv. „Marica“, policijski motocikl i bicikl kao i druga policijska oprema. Učenicima je svakako jedan od najinteresantnijih dijelova izložbene postave bila službena oprema policije, službeno vozilo tzv „Marica“ kao i službeni motocikl i bicikl.

Obzirom na važeće epidemiološke mjere, učenici su u pratnji nastavnika u manjim grupama dolazili na informativni pult kao i razgledavanje izložbenog prostora. Svakom od posjetitelja policijski službenici uručili su prigodan poklon u vidu reflektirajuće narukvice, trakice i sl. .

Preventivne aktivnosti i animacijski događaji u sklopu „Sportskih igra mladih“ prvenstveno su ciljano usmjereni na promicanje zdravog stila života u duhu sporta kao i promicanja pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik nasilja, huliganizma, diskriminacije i govora mržnje te poziva na „fair play“ igru, toleranciju i korektno navijanje.
 


 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica