Preventivnim aktivnostima u Međimurskoj županiji obilježen Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga

Kotoriba - zajednička terenska akcija Policijske uprave međimurske, Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Međimurske županije, Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije te školskih preventivnih programa

Foto: PU međimurska

Generalna skupština Ujedinjenih naroda je 1987. godine proglasila 26. lipnja Međunarodnim danom borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama s ciljem jačanja svih struktura i institucija koje doprinose smanjenju ovog problema i rade na uspostavljanju društva u kojem neće biti zlouporabe droga.
 
Zlouporaba sredstava ovisnosti koje u žargonu uobičajeno nazivamo drogama, jedan je od vodećih javnozdravstvenih problema, a u razvijenim zemljama i vodeći uzrok obolijevanja i smrtnosti kod mladih, povezan s brojnim nesrećama, duševnim poremećajima i bolestima te drugim zdravstvenim i socijalnim problemima te rizičnim i kažnjivim ponašanjima.

Ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga, u Međimurskoj županiji održano je 25. lipnja 2021. godine, od 10 do 12 sati u Kotoribi, zajedničkom terenskom akcijom Policijske uprave međimurske, Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Međimurske županije, Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije te školskih preventivnih programa.
 
Uz podjelu edukativnih materijala i dogovaranje nastavka preventivnih aktivnosti, građanima je omogućen izravan kontakt sa stručnjacima koji se bave prevencijom zlouporabe droga i tretmanom problema ovisnosti.
 
Neizostavni dio borbe protiv zlouporabe droga, uz rad s ovisnicima i njihovo liječenje je i edukativni preventivni rad s mladima, njihovim roditeljima i cjelokupnom javnošću na usvajanju znanja o štetnosti sredstava ovisnosti i usvajanja zdravih stilova života te se nadamo da će i ova akcija tome značajno pridonijeti.


 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica