Kontakt policajci na 10. dječjem biciklističkom kampu

Kontakt policajci Policijske postaje Prelog i Biciklistički klub Prelog nastavljaju dobru suradnju na promociji sigurnog sudjelovanja biciklom u prometu

Foto: PU međimurska

U utorak, 24. kolovoza i srijedu 25.  kolovoza 2021. godine između 18,00 i 19,30 sati na sportskim terenima sportsko rekreacijskog centra „DG Sport“ u Prelogu u organizaciji Biciklističkog kluba Prelog, održan je 10. dječji biciklistički kamp kojem su se tradicionalno priključili kontakt policajci Policijske postaje Prelog.
 
U kampu je sudjelovalo oko 50-tak djece uzrasta od 5-12 godina koji su se u dva dana održavanja upoznali s osnovama biciklizma i sigurne vožnje.

U utorak, 24. kolovoza kontakt policajci djeci, roditeljima, članovima biciklističkog kluba, ali i ostalim građanima održali su predavanje na temu sigurnog sudjelovanja biciklom u prometu.

Nakon predavanja svako dijete darivano je prigodnim poklonima - reflektirajućim prslucima i trakicama za koje su sredstva osigurana iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, te raznim reflektirajućim privjescima pribavljenim iz sredstava Vijeća za prevenciju Međimurske županije.

Članovima Biciklističkog kluba Prelog i prisutnim roditeljima predstavljene su preventivne akcije "Zaštitimo svoj bicikl“ i "Zajedno do veće sigurnosti“ te su dati savjeti kako zaštititi svoje "ljubimce na dva kotača“ (bicikle) uz što su dijeljene edukativne brošure.

 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica