Policijski službenici Policijske postaje Prelog proveli preventivnu akciju „Budi vidljiv, budi siguran“

Tijekom akcije građanima su podijeljeni promidžbeni materijali (reflektirajući prsluci i trakice) Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske i Grada Preloga

Foto: PU međimurska

Policijski službenici Policijske postaje Prelog u suradnji s Gradom Prelogom i Župom sv. Jakoba u Prelogu su u subotu, 18. prosinca 2021. godine u vremenu od 6,00 do 11,00 sati proveli preventivnu akciju „Budi vidljiv, budi siguran“.  Preventivne aktivnosti održane su ispred crkve Svetog Jakoba i u sklopu Božićnog sajma na Trgu Slobode u Prelogu.

Svojim prisustvom podršku ovoj hvalevrijednoj akciji dali su saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek s najbližim suradnicima, župnik Župe svetog Jakoba u Prelogu prečasni Antun Hoblaj i načelnik Policijske postaje Prelog Zdravko Kolarić sa suradnicima.

Tijekom akcije policijski službenici su posjetiteljima informativnih punktova ukazivali na važnost korištenja reflektirajućih materijala tijekom sudjelovanja u prometu, kao i na važnost poštivanja zakonskih odredbi koje se tiču kretanja pješaka i biciklista u prometu.

Ujedno su građanima podijelili promidžbeni materijal (reflektirajući prsluci i trakice) Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske i Grada Preloga, a koji je namijenjen preventivnim programima.

Ovakve zajedničke aktivnosti policije i lokane samouprave svakako doprinose sigurnijem i odgovornijem ponašanju, manjem stradavanju vozača bicikla i pješaka, boljoj vidljivosti sudionika u prometu, posebice noću i u uvjetima smanjene vidljivosti.
 
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica