Dovršeno kriminalističko istraživanje za kazneno djelo Prijevara na štetu osobe starije životne dobi

Osobu starije životne dobi nazivali telefonom te po dolasku na kućni prag lažno se predstavljali kao policijski službenici s ciljem da ukradu novac

Foto: Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske uprave međimurske sumnja se da su trojica muškaraca starosti 41, 38 i 25 godina,  ženska osoba starosti 28 godina i nepoznata muška osoba počinili kazneno djela Prijevara.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su kazneno djelo počinili 16. prosinca 2021. godine u Čakovcu, u Travničkoj ulici na štetu osobe starije životne dobi.

Kazneno djelo su počinili na način da su najprije uspostavili telefonski kontakt s oštećenom osobom u kojem su se lažno predstavili kao djelatnici banke, a potom i kao policijski službenici koji provode kriminalističko istraživanje zbog navodno krivotvorenih novčanica, a koje osobe imaju kod sebe. Uvjeravajući ga na prijevaran način da se radi o krivotvorenim novčanicama od oštećenog su zatražili da radi daljnje provjere preda novac policijskim službenicima koji će doći na njegovu adresu. Ne sumnjajući u moguću prijevaru oštećeni im je predao novac, a nakon čega su se prevaranti udaljili iz kuće u nepoznatom smjeru.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon