U Maloj Subotici provedena preventivna akcija "Manje oružja, manje tragedija"

Građanima koji su posjetili informativni punkt policijski službenici su podijelili prigodni informativni i promotivni materijal

Foto: PU međimurska

U subotu, 29. siječnja 2022. godine u prijepodnevnim satima u Maloj Subotici policijski službenici Policijske postaje Čakovec i policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije proveli su preventivne aktivnosti iz nacionalne preventivne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.
 
Provođenjem ciljanih preventivnih aktivnosti kroz edukaciju građana o zakonskoj mogućnosti dragovoljne predaje oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava nastoji se senzibilizirati šira javnost i potaknuti građane na legalizaciju i dragovoljnu predaju oružja bez ikakvih prekršajnih i kaznenih sankcija.
 
Potporu preventivnim aktivnostima svojim prisustvom dali su načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc, predstavnik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata-Ogranak Mala Subotica Marijan Cerovec te predstavnik Lovačkog društva „Prepelica“ Zlatan Jambrović.
 
Građanima koji su posjetili informativni punkt policijski službenici su podijelili prigodni informativni i promotivni materijal.
           
Podsjećamo građane kako nacionalna preventivna kampanja „Manje oružja, manje tragedija“ omogućava dragovoljnu predaju eksplozivnih i ubojitih sredstava, bez ikakvih sankcija. Oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192,  odnosno najbližoj policijskoj postaji. Nakon dojave, na teren će se uputiti stručno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti takva opasna i ubojita sredstva. 
      
Napominjemo, kako dragovoljna predaja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava nije vremenski ograničena.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica