Obilježena 19. godišnjica tragičnog stradavanja policijskog službenika Željka Murka

Komemoracijom u Mihovljanu obilježena godišnjica spomena na poginulog policijskog službenika Policijske uprave međimurske, Željka Murka

Foto: PU međimurska

Danas, 11. veljače 2022. godine, svečano je obilježena 19. godišnjica tragičnog stradavanja policijskog službenika Policijske uprave međimurske Željka Murka, koji je obavljajući častan policijski posao, nažalost izgubio život u potjeri za pljačkašem banke u Nedelišću.

Tragične srijede prije 19 godina zajedno s kolegom Stjepanom Balićem krenuo je u potjeru za razbojnikom koji je netom prije opljačkao poslovnicu Varaždinske banke u Nedelišću. Nakon što su ga sustigli u šumarku nedaleko dravskog mosta kod Gornjeg Kuršanca, svirepi i nemilosrdni ubojica iz automatske puške ispalio je hice prema njima i pritom usmrtio Željka.  
      
U spomen na njegov hrabri čin i preranu smrt u jutarnjim satima uz Spomen ploču na mjestu pogibije policijskog službenika u blizini Gornjeg Kuršanca, predstavnici Policijske uprave međimurske, Postaje prometne policije Čakovec, Regionalnog kluba IPA Međimurje i članovi obitelji zapalili su svijeće.

Na gradskom groblju u Čakovcu, na grob Željka Murka, za nesebičnu požrtvovnost i časno djelo položili su vijence i zapalili svijeće te mu odali počast izaslanstva Ministarstva unutarnjih poslova, Međimurske županije, Grada Čakovca, Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata - Ogranka Mihovljan, Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Mihovljana, Policijske uprave međimurske, Policijske uprave varaždinske, te članovi obitelji. Vijenac i svijeće položeni su i kod Spomen ploče na Društvenom domu u Mihovljanu.

Molitve kod Željkovog groba te ispred Spomen ploče na Društvenom domu u Mihovljanu predvodio je kapelan Policijske kapelanije Sveti Franjo Asiški za Policijsku upravu međimursku, vlč. Vjekoslav Vidaček.
 
U prostoru Društvenog doma održan je komemorativni skup gdje su svoje uspomene i sjećanja evocirali župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, savjetnik ministra unutarnjih poslova dr. Josip Mihaljević i načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač.
 
Sjećanje na njegovu žrtvu i dalje živi s nama. 
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica