Policijski službenici Policijske postaje Prelog proveli preventivne akcije "Zajedno" i "Zajedno do veće sigurnosti"

Tijekom održavanja informativnih punktova građanima su podijeljeni edukativni letci i brošure te promidžbeni materijal

Foto: PU međimurska

U četvrtak, 17. veljače u Goričanu i petak, 18. veljače 2022. godine u Donjem Kraljevcu i Čehovcu policijski službenici Policijske postaje Prelog korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije proveli su preventivne aktivnosti iz akcija „Zajedno“ i „Zajedno do veće sigurnosti“.
 
Ministarstvo unutarnjih poslova, pa tako i sve policijske uprave preventivnu akciju „Zajedno“ provode od 2014. godine s ciljem da se zajednički u suradnji sa svim nadležnim institucijama i organizacijama, lokalnom zajednicom, udrugama civilnog društva i građanima podigne svijest o prevenciji trgovanja ljudima. Ujedno, jedan od primarnih ciljeva jest poticanje društva na odgovornu reakciju kako bi pridonijeli smanjenju i sprječavanju trgovanja ljudima.

Stoga su kontakt policajci kroz informativne punktove informirali građane o svim modalitetima trgovanja ljudima, potencijalnim prijetnjama i opasnim situacijama kako bi vlastitim angažmanom doprinijeli većem otkrivanju i suzbijanju trgovanja ljudima.  Pritom je naglašeno da trgovanje ljudima predstavlja jedan od najtežih primjera kršenja ljudskih prava, a žrtve su najčešće osobe iz siromašnijih zemalja koje u potrazi za boljim životom odlaze u ekonomski razvijenije zemlje.

Nadalje, tijekom održavanja informativnih punktova policijski službenici su provodili aktivnosti preventivne akcije „Zajedno do veće sigurnosti“ koja je usmjerena na podizanje razine sigurnosti u lokalnoj zajednici informiranjem građana o zaštitnim mjerama koje mogu samostalno poduzeti, poticanje i angažiranje društvene zajednice u prevenciji kažnjivih ponašanja te podizanje subjektivnog osjećaja sigurnosti svih građana Međimurske županije.

Tijekom održavanja informativnih punktova građanima su podijeljeni edukativni letci i brošure te promidžbeni materijal.

Potporu preventivnim aktivnostima svojim prisustvom dali su načelnik Policijske postaje Prelog Zdravko Kolarić, načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković i predstavnik Grada Preloga Željko Poredoš.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica