Policijski službenici preventivnim aktivnostima obilježili Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite Republike Hrvatske


Građani koji su posjetili informativne punktove na jednom mjestu dobili su informacije o tome što Policijska uprava međimurska, Služba za civilnu zaštitu Čakovec i druge službe poduzimaju da bi građanima jamčili sigurnost, kojim se sredstvima i metodama pri tome koriste te koje preventivne mjere poduzimaju

Foto: PU međimurska

Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite Republike Hrvatske, u utorak, 1. ožujka 2022. godine od 11 do 13 sati na Trgu Republike u Čakovcu, policijski službenici Policijske postaje Čakovec i Postaje prometne policije Čakovec korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije proveli su preventivnu akciju „Zajedno do veće sigurnosti“.
 
Međunarodni dan civilne zaštite obilježava se 1. ožujka, kada je Generalna skupština Ujedinjenih naroda 1990. godine proglasila taj datum Međunarodnim danom civilne zaštite, kao sjećanje na dan kada je 1972. godine počela s radom Međunarodna organizacija za civilnu zaštitu sa sjedištem u Ženevi.
 
U sklopu preventivne akcije „Zajedno do veće sigurnosti“ koja je usmjerena na prevenciju imovinskog kriminaliteta, ali i na prevenciju svih drugih kažnjivih ponašanja, policijski službenici su posjetitelje informirali o zaštitnim mjerama koje mogu samostalno poduzeti i na taj način pridonijeti većoj sigurnosti u svojoj sredini.  Ujedno su posjetiteljima prezentirali opremu koju prometna policija koristi u svakodnevnom radu, kao i sve mogućnosti vozila Mobilnog preventivnog centra policije.

Tijekom održavanja informativnog punkta građanima su podijeljeni edukativni letci i brošure te promidžbeni materijal.

Građanima su svoje aktivnosti predstavile i druge žurne službe – Hrvatska gorska služba Stanica Čakovec, Služba za civilnu zaštitu Čakovec, Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec te Javna vatrogasna postrojba Čakovec. Posjetiteljima su prezentirali opremu i vozila koja koriste u zaštiti i spašavanju stanovništva.

Građani koji su posjetili informativne punktove na jednom mjestu dobili su informacije o tome što Policijska uprava međimurska, Služba za civilnu zaštitu Čakovec i druge službe poduzimaju da bi građanima jamčili sigurnost, kojim se sredstvima i metodama pri tome koriste te koje preventivne mjere poduzimaju.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica