Prometna policija korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije provela preventivne aktivnosti

U Belici i Maloj Subotici preventivci iz Postaje prometne policije Čakovec, korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije proveli preventivne aktivnosti usmjerene prema pješacima i biciklistima

Foto: PU međimurska

U prijepodnevnim satima dana 3. ožujka 2022. godine u Belici, Ulici kralja Tomislava kod trgovine „Kitro“ i 17. ožujka 2022. godine u Maloj Subotici, Glavnoj ulici kod prodavaonice „Metss“, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije proveli preventivne aktivnosti usmjerene prema pješacima, vozačima bicikla i ostalim sudionicima u prometu.

Tijekom akcije posebna pozornost bila je usmjerena prema osobama starije životne dobi. Naši najstariji žitelji vrlo često zbog nepridržavanja i nepoštivanja osnovnih prometnih pravila i propisa stradavaju u prometnim nesrećama. U zimsko vrijeme dani su kraći i brzo se smrači, čime se smanjuje vidljivost pješaka i biciklista koji sudjeluju u cestovnom prometu. Posebice ako nose tamnu odjeću, voze neosvijetljeni bicikl ili nemaju reflektirajući prsluk. Upravo iz spomenutih razloga ovakve preventivne akcije služe da se spomenute kategorije sudionika u prometu dodatno educiraju, odnosno da se podsjete na važna prometna pravila i propise, a sve s ciljem sprečavanja stradavanja u prometnim nesrećama.

Svojom nazočnošću podršku ovoj preventivnoj aktivnosti dao je načelnik Općine Mala Subotica, Valentino Škvorc.

Tijekom provođenja preventivnih aktivnosti nije bilo utvrđenih prometnih prekršaja, dok su policijski službenici građanima dijelili prigodne edukacijske materijale (letke, brošure…).
 


 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica