Trenažna vožnja međimurskih policajaca

Policijski službenici na prometnom vježbalištu i na prometnicama Međimurske županije odradili obuku i trenažnu vožnju

Foto: PU međimurska

Policijski službenici, prometni motociklisti svih policijskih postaja Policijske uprave međimurske, danas, 30. ožujka 2022. godine na prometnom vježbalištu i prometnicama Međimurske županije odradili su tradicionalnu obuku i trenažnu vožnju službenim motociklima.

Prije same vožnje policijski kapelan policijske kapelanije sv. Franjo Asiški za područje Policijske uprave međimurske, vlč. Vjekoslav Vidaček blagoslovio je policijske službenike i motocikle i ujedno zaželio sigurnu vožnju uz poruku da prvenstveno u prometu budu pomoć i potpora drugim sudionicima uz savjesno i odgovorno obavljanje policijskih zadaća.

Tijekom trenažne vožnje policijski službenici su na prometnom vježbalištu simulirali situacije s kojima se motociklisti susreću u prometu; slalom vožnja, vožnja u krug, osmica, pravilno kretanje i kao druge slične radnje.

Nastupanjem povoljnih vremenskih uvjeta očekuje se povećan broj vozača mopeda i motocikala, pa policija upućuje apel vozačima da poštuju prometne propise, posebno one koje se odnose na nepropisnu i neprilagođenu brzinu, nošenje zaštitne opreme, odnosno korištenje propisane homologirane zaštitne kacige.

Također ističemo važnost tehničke ispravnosti motocikla i mopeda te savjetujemo vozače da ne precjenjuju vlastite sposobnosti i podcjenjuju opasnosti koje ih čekaju na cesti.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila