Na prometnicama Međimurske županije evidentirano pet prometnih nesreća

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena kod dva vozača

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno pet prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, dvije prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom te jedna prometna nesreća za koju će se kvalifikacija ozljeda utvrditi naknadno.
 
Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:
- nepropisna i neprilagođena brzina - jedna prometna nesreća,
- nepoštivanje prednosti prolaska - dvije prometne nesreće,
- nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag - jedna prometna nesreća,
- ostali uzroci - jedna prometna nesreća.
 
Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod dva vozača.

Najveća koncentracija alkohola u količini od 2,18 g/kg utvrđena je kod 20-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je sudjelovao u prometnoj nesreći za koju se čeka kvalifikacija ozljeda.

Naime, u nedjelju, 1. svibnja 2022. godine oko 16,40 sati, u Vučetincu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 20-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka  obavljao skretanje ulijevo, na kolni ulaz, a da nije propustio sva vozila koje dolazeći iz suprotnog smjera zadržavaju smjer kretanja. Zbog toga je vozilom udario u bicikl, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 46-godišnji vozač i koji je uslijed udara pao na kolnik.

Ozlijeđeni 46-godišnji vozač je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec gdje će se ozlijede naknadno okvalificirati.
Vozač je uhićen i doveden u prostorije Policijske uprave međimurske.

U osobnom automobilu kao putnik nalazio se 47-godišnjak koji se kao sudionik u prometu odbio podvrći alkotestu te je policijske službenike vrijeđao i omalovažavao raznim pogrdnim riječima. Zbog toga je uhićen i doveden u prostorije Policijske uprave međimurske.

Protiv 20-godišnjeg vozača i 47-godišnjeg putnika pokrenut je prekršajni postupak.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila