Provedene aktivnosti II. komponente „ZDRAV ZA 5“

U Osnovnoj školi Orehovica, Osnovnoj školi Goričan, Osnovnoj školi Prelog i Srednjoj školi Prelog provedene su aktivnosti iz II. komponente nacionalnog preventivnog projekta „Zdrav za 5“

Foto: PU međimurska

U  II. komponentu nacionalnog preventivnog projekta „Zdrav za 5“ ulaze aktivnosti vezane uz zdrav život te očuvanje, zaštitu okoliša i prirode. Te aktivnosti podrazumijevaju provedbu prigodnih manifestacija i ekoloških akcija kojima je cilj prevencija inkriminiranih ponašanja protiv okoliša i prirode te podizanje razine svijesti građana o važnosti zaštite i očuvanja zdrave životne sredine. Na taj način, kroz aktivno uključivanje djece i mladih u ekološke i druge aktivnosti doprinosi se stvaranju uvjeta za sigurno i zdravo odrastanje u okruženju, upravo kroz neposredan rad s njima.  
 
Na području Međimurske županije, ove školske godine u razdoblju od 6. do 28. travnja 2022. godine II. komponenta provodila se u Osnovnoj školi Orehovica, Osnovnoj školi Goričan, Osnovnoj školi Prelog i Srednjoj školi Prelog.
 
Kontakt policajci Policijske postaje Prelog u sklopu II. komponente popratili su sljedeće aktivnosti učenika:
  • u srijedu, 6. travnja 2022. godine, od 9,00 do 10,00 sati, u cilju aktivnog mijenjanja stavova i štetnih životnih navika, u Prelogu na zelenim površinama oko šireg područja Osnovne škole Prelog učenici osmih razreda i njihovi učitelji održali su akciju čišćenja okoliša „Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš“. Akcija je provedena u sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje, dok je u akciju bilo uključeno 50-ak učenika,
  • u srijedu, 27. travnja 2022. godine, od 8,00 do 11,00 sati, učenici viših razreda Osnovne škole Goričan, u sportskoj dvorani škole u cilju promicanja zdravog stila života, održali su Sportski dan u vidu raznih sportskih natjecanja (odbojke, potezanja užeta, gimnastike i dr..),
  • u četvrtak, 28. travnja 2022. godine, između 8,00 i 12,00 sati i 13,15 i 16,00 sati učenici prvih razreda Srednje škole Prelog, njih oko 100-ak, u sportskoj dvorani OŠ Prelog u cilju promicanja zdravog  stila života održali su Sportski dan u vidu raznih sportskih natjecanja (badmintona, malog nogometa, rukometa, košarke i dr..).
 
U četvrtak 28. travnja 2022. godine u Osnovnoj školi Orehovica obilježen je Dan planeta Zemlje kojem su se pridružili i podržali policijski službenici Ureda načelnika Policijske uprave međimurske. U ekološke aktivnosti pod sloganom „Zdrav okoliš, zdrava budućnost“ su bili uključeni učenici viših razreda i njihovi učitelji koji su čistili okoliš oko šireg područja škole.  
Tom prilikom su u sklopu II. komponente nacionalnog projekta „Zdrav za 5“ učenicima osmih razreda predstavili aktivnosti i rad Mobilnog preventivnog centra policije.
 
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica