Policijski službenici PPRP Čakovec proveli preventivnu akciju „Oprezno u prometu“

Povodom održavanja automobilističkog natjecanja „2. fletni i stekli auto slalom Prelog 2022.“ policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije proveli preventivnu akciju „Oprezno u prometu“
 

Foto: PU međimurska

Protekle subote, 7. svibnja 2022. godine između 8,00 i 16,00 sati u Gradu Prelogu, u Glavnoj ulici, povodom održavanja automobilističkog natjecanja „2. fletni i stekli auto slalom Prelog 2022.“, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije proveli su preventivnu akciju „Oprezno u prometu“.
 
Posjetiteljima informativnog punkta policije je skrenuta pozornost na najčešće uzročnike prometnih nesreća i stradavanja kao što su nepropisna brzina, upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa, telefoniranje mobitelom prilikom vožnje, distrakcija, umor i odvlačenje pažnje. Ujedno su prezentirane aktualne preventivne akcije Policijske uprave međimurske usmjerene prema pješacima, vozačima bicikala, mopeda i motocikala, kao najugroženijim sudionicima u prometu.
 
Uz pružanje korisnih informacija o zakonskim odredbama i pravilom kretanju u prometu, upućen je apel svim posjetiteljima da poštuju prometne propise, vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti na prometnicama naše Policijske uprave.
 
Tijekom provođenja preventivnih aktivnosti policijski službenici su posjetiteljima dijelili prigodne edukacijske materijale i reflektirajuće trakice. Također, posjetiteljima je prezentiran rad Mobilnog preventivnog centra policije, kao i oprema koju prometna policija koristi u svakodnevnom radu.
 
„2. fletni i stekli autoslalom Prelog 2022.“ je automobilistički spektakl koji se održao u organizaciji Auto karting kluba „DS RACING“ iz Preloga, uz pomoć Grada Preloga i Turističke zajednice Grada Preloga, a boduje se za Prvenstvo Hrvatske u autoslalomu i Centralno europsko zonsko prvenstvo i Otvoreno prvenstvo Zagreba u autoslalomu. Natjecanje se održalo na cesti između Preloga i Otoka na stazi dugačkoj 1.500 metara. Ove godine, natjecalo se preko 60-tak automobila.
 
 


 

Pisane vijesti | Promet i vozila