„Zdrav za 5“ u Osnovnoj školi Orehovica

Policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave u Osnovnoj školi Orehovica za učenike osmih razreda održali predavanje u sklopu projekta „Zdrav za 5“

Foto: PU međimurska

U četvrtak, 12. svibnja 2022. godine policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave međimurske u Osnovnoj školi Orehovica, u sklopu projekta "Zdrav za 5" za učenike osmih razreda održali su zanimljivo i poučno predavanje o prevenciji ovisnosti i zlouporabe alkohola.
 
Policijski službenici učenike su upoznali s projektom „Zdrav za 5“, koji se provodi na nacionalnoj razini u svim školama diljem Republike Hrvatske.  Radi se o projektu Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravlja i Ministarstva zaštite okoliša i prirode, koji se provodi u osnovnim školama za učenike osmih i u srednjim školama za učenike prvih i drugih razreda.
S učenicima se diskutiralo o utjecaju alkohola na rizična ponašanja mladih, probleme u obitelji, profesionalnu i sportsku karijeru i sl., te ih se pritom poticalo na odgovorno i kritičko donošenje odluka, kao i na potrebu usvajanja zdravog načina života. Ujedno, informiralo ih se o svim zakonskim propisima koji reguliraju problematiku konzumacije alkohola i postupanje policije kada se adolescenti zateknu u konzumaciji alkohola.

Projekt „Zdrav za 5“ pokrenut je kako bi zajednički doprinijeli stvaranju sigurnog životnog okruženja, posebice za nesmetan rast i razvoj mladih, te da alkohol ne bi postao sastavni dio odrastanja.


 



 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica