Učenici OŠ "Vladimir Nazor" iz Pribislavca posjetili PU međimursku

U Policijskoj upravi međimurskoj provedena je osma, završna komponenta nacionalnog preventivnog projekta ''Imam izbor'' u sklopu koje su učenici petih razreda posjetili međimurske policajce

Foto: PU međimurska

U četvrtak, 26. svibnja 2022. godine u ranim poslijepodnevnim satima u Policijskoj upravi međimurskoj provedena je osma, završna komponenta nacionalnog preventivnog projekta ''Imam izbor'', pod nazivom ''Posjet Policijskoj upravi međimurskoj''.
 
Policijsku upravu posjetili su učenici petih razreda Osnovne škole "Vladimira Nazora" iz Pribislavca u pratnji razrednika. Tijekom posjeta razgledali su radne prostore Policijske uprave te se upoznali s opsegom policijskih poslova, kao i raznim vozilima te opremom koju policijski službenici koriste u svom svakodnevnom radu. Veliko zanimanje učenika pobudilo je predstavljanje službenog psa Policijske uprave međimurske.
 
Ujedno, provedena je i sedma komponenta navedenog nacionalnog preventivnog projekta, pod nazivom ''Poštujte naše znakove'', tijekom koje je policijski službenik za prevenciju Postaje prometne policije Čakovec održao edukaciju, odnosno predstavio ulogu i područje rada prometne policije. Tijekom edukativnog predavanja naglasak je stavljen na važnost poštivanja prometnih propisa uz ukazivanje na razne opasnosti koje vrebaju na sudionike u prometu na cestama te potrebu provođenja preventivnih aktivnosti s ciljem njihove zaštite. Ujedno, posebno je istaknuta potreba za zaštitom djece u prometu, prvenstveno u prvim danima njihovog samostalnog sudjelovanja u prometu.

Pisane vijesti | Odgoj i obrazovanje