Tijekom proteklog vikenda evidentirano je sedam prometnih nesreća

Evidentirana je jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i šest prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom, dok u tri prometne nesreće nije zaprimljena kvalifikacija ozljeda

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je sedam prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i šest prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom, dok u tri prometne nesreće nije zaprimljena kvalifikacija ozljeda.
 
Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
              - nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,
              - nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća,
              - vožnja na nepropisnoj udaljenosti, dvije prometne nesreće,
              - nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća,
              - ostale greške, jedna prometna nesreća.
 
Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod trojice vozača, a najveća koncentracija alkohola od 1,72 g/kg utvrđena je kod 51-godišnjeg bicikliste, koji je skrivio prometnu nesreću u Okruglom Vrhu.

Nesreća se dogodila u petak, 3. lipnja 2022. godine oko 21,30 sati. Upravljajući biciklom nizbrdicom pod utjecajem alkohola od 1,72 g/kg, nailaskom na zavoj izgubio je nadzor nad upravljanjem zbog čega je došlo do prevrtanja bicikla i pada vozača na kolnik. Ozlijeđeni biciklist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen te je nakon pružene liječničke pomoći pušten na kućnu njegu. Vozač bicikla prekršajno će se sankcionirati zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pisane vijesti | Promet i vozila