Mladić (22) osumnjičen za kazneno djelo lažne uzbune

Dolaskom hitne medicinske pomoći na mjesto događaja pacijent nije pronađen te je utvrđeno da je osumnjičeni lažno obavijestio hitnu medicinsku pomoć kako je njegovom ocu potrebna nužna i hitna medicinska pomoć

Foto: Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se kako je 22-godišnjak s područja općine Pribislavec, počinio kazneno djelo lažne uzbune.

Naime, sumnja se kako je u četvrtak, 2. lipnja 2022. godine u 22:07 sati putem mobitela nazvao hitnu medicinsku pomoć te zatražio liječničku pomoć za oca. Tijekom poziva naveo je kako otac nije pri svijesti i da ne diše. Ujedno, naveo je kako je otac prije nego mu je pozlilo, popio nekoliko litara vina i pušio sintetičku drogu. Dolaskom hitne medicinske pomoći na mjesto događaja pacijent nije pronađen te je utvrđeno da je osumnjičeni lažno obavijestio hitnu medicinsku pomoć kako je njegovom ocu potrebna nužna i hitna medicinska pomoć.
           
Protiv 20-godišnjeg osumnjičenika policijski službenici Policijske postaje Čakovec podnijet će kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon