U prevrtanju traktora kod Gornjeg Mihaljevca ozlijeđen 51-godišnjak

Traktor se nakon slijetanja u cestovni jarak prevrnuo na bočnu stranu te je kabina prignječila 51-godišnjeg putnika

Foto: Ilustracija

U srijedu, 15. lipnja 2022. godine oko 17 sati na lokalnoj prometnici između Gornje Dubrave i Gornjeg Mihaljevca, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 51-godišnji putnik iz traktora.
 
Vozač rođen 2000. godine upravljao je tehnički neispravnim traktorom, čakovečkih registarskih oznaka te je pritom u kabini prevozio dvojicu putnika (traktor registriran za prijevoz jednog putnika). U jednom trenutku na ravnom dijelu prometnice zbog tehničke neispravnosti uređaja za upravljanje, vozač je izgubio nadzor nad upravljanjem te je došlo do zanošenja i rotiranja traktora, a potom i silaska vozila u cestovni jarak. Nakon toga traktor se prevrnuo na bočnu stranu, dok je kabina traktora prignječila 51-godišnjeg putnika.

U izvlačenju ozlijeđenog putnika sudjelovali su pripadnici JVP-a Čakovec. Nakon izvlačenja  51-godišnjak je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da je u opisanoj nesreći zadobio teške ozljede opasne po život te je zadržan na liječenju. U trenutku nesreće u traktorskoj kabini prevozio se i 32-godišnjak, koji u nesreći nije ozlijeđen.

Protiv 22-godišnjeg vozača traktora, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Pisane vijesti | Promet i vozila