U prometnom događaju na cesti smrtno stradao 54-godišnji vozač traktora

Na ravnom dijelu ceste vozač je traktorom sišao izvan kolnika, niz cestovnu kosinu, gdje je došlo do prevrtanja traktora i prignječenja vozača

Foto: Ilustracija

Jučer, 11. srpnja 2022. godine oko 15:40 sati na nerazvrstanoj cesti koja povezuje lokalnu cestu broj 20039 (Orehovica-Prelog-Donja Dubrava) i Donji Vidovec, smrtno je stradao 54-godišnjak.
 
Upravljajući neregistriranim traktorom navedenom nerazvrstanom cestom, vozilo nije držao što bliže desnom rubu kolnika te na tolikoj udaljenosti od njega da ne ugrožava druge sudionike te ne izlaže sebe opasnosti. Zbog opisane situacije na ravnom dijelu ceste traktorom je sišao izvan kolnika, niz cestovnu kosinu, gdje je došlo do prevrtanja traktora, a potom i prignječenja gornjeg dijela tijela vozača, ispod stražnjeg lijevog kotača.  

Izlaskom na mjesto događaja liječnica tima hitne medicinske pomoći konstatirala je smrt 54-godišnjeg vozača traktora.
 
Na mjesto događaja izašli su pripadnici JVP-a Čakovec, koji su pomogli u izvlačenju tijela vozača ispod traktora. Kako bi se utvrdio točan uzrok smrti 54-godišnjaka naložena je sudska obdukcija.

Provjerom putem evidencije vozača i vozačkih dozvola utvrđeno je kako je 54-godišnjak upravljao traktorom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog neobavljenog izvanrednog zdravstvenog pregleda na koji je upućen.

Pisane vijesti | Promet i vozila