Preventivne aktivnosti policije na "Porcijunkolovom 2022."

Pod geslom „Zajedno do veće sigurnosti“ posjetiteljima prezentirani aktualni preventivni projekti i akcije

Foto: PU međimurska

Između 28. i 31. srpnja 2022. godine, u vremenu od 16,00 do 22,00 sati, u centru grada Čakovca, u parku Perivoja Zrinskih, policijski službenici Policijske uprave međimurske u sklopu tradicionalne kulturno-turističke manifestacije „Porcijunkulovo 2022.“, uspostavili su informativni punkt policije.

Pod geslom „Zajedno do veće sigurnosti“ policijski službenici su posjetiteljima prezentirali aktualne preventivne projekte i akcije. Posebni naglasak stavljen je na mjere zaštite od imovinskog kriminaliteta, odnosno na prevenciju provala i krađa, a koje građani i samostalno mogu  poduzeti kako bi zaštiti svoju imovinu.

Na informativnom punktu gađani su se mogli alkotestirati, isprobati pijane naočale koje simuliraju određeni utjecaj alkohola ili droge na organizam te u osobnom kontaktu s policijskim službenicima dobiti informacije o temama iz djelokruga rada policije.

Osim preventivnih projekata i akcija, mladim posjetiteljima informativnog punkta prezentiran je aktualan natječaj Ministarstva unutarnjih poslova za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka i za upis u III. razred srednje Policijske škole „Josip Jović“ uz pružanje svih informacija vezano uz zanimanje policajac.

Svim građanima koji su posjetili informativni punkt dijeljeni su prigodni promidžbeni materijali (reflektirajuće trakice, privjesci i dr.) te preventivni letci i brošure koji sadrže korisne savjete uz apel da dosljedno poštuju zakonske odredbe.

Promotivni materijali nabavljeni su uz financijsku podršku Vijeća za prevenciju Grada Čakovca te Vijeća za prevenciju Međimurske županije.
 
 


 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica