Policijski službenici PU međimurske sudjelovali u procesiji za Porcijunkulovo

U znak zahvalnosti te spremnosti čuvanja mira i pomaganja ljudima u nevolji, predstavnica Policijske uprave međimurske na oltar je položila sliku zaštitnika policije, svetog Mihovila

Foto: PU međimurska

Danas, 2. kolovoza 2022. godine, u prijepodnevnim satima policijski službenici Policijske uprave međimurske u središtu grada Čakovca sudjelovali su na svečanoj procesiji s Gospinom slikom. Uz policijske službenike u procesiji su sudjelovali načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač i zamjenik načelnika Policijske uprave Vladimir Faber.

Gospinu sliku nosili su predstavnici Zrinske garde Čakovec uz prisustvo velikog broja udruga, kudova, pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava i JVP Čakovec te mnoštvo vjernika iz župa diljem Međimurske županije i drugih krajeva Hrvatske te susjedne Slovenije i Mađarske, koji su hodočastili u Čakovec.

Središnje euharistijsko slavlje održano je u dvorištu Župne crkve sv. Nikole biskupa, gdje se već stoljećima slavi blagdan Gospe od Anđela – Porcijunkulovo. Euharistijsko slavlje predvodio je generalni vikar Varaždinske biskupije mons. Antun Perčić.

Nakon molitve vjernika, sudionici procesije su na oltar prinijeli različite darove ispunjene simbolikom i zahvalnošću. U znak zahvalnosti te spremnosti čuvanja mira i pomaganja ljudima u nevolji, predstavnica Policijske uprave međimurske na oltar je položila sliku zaštitnika policije, svetog Mihovila.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica