U petak na čakovečkom Jugu budući prvašići učit će o sigurnom kretanju u prometu

Tema radionice je sigurnost u prometu s posebnim naglaskom na sigurno kretanje prometnicama u svojstvu pješaka te će se u cilju provođenja preventivnih aktivnosti postaviti prigodni prometni poligon

Foto: Ilustracija

U petak, 2. rujna 2022. godine od 10 do 12 sati u Čakovcu, u holu na I. katu trgovačkog centra u Ulici Tomaša Goričanca, policijski službenici Službe za javni red i sigurnost Policijske uprave međimurske te Postaje prometne policije Čakovec, provest će aktivnosti iz preventivne akcije "Kreći se sigurno".
           
Tijekom preventivnih aktivnosti policijski preventivci sudjelovat će u edukativnoj radionici namijenjenoj mališanima predškolskog uzrasta. Tema radionice bit će sigurnost u prometu s posebnim naglaskom na sigurno kretanje prometnicama u svojstvu pješaka te će se u cilju provođenja spomenutih aktivnosti postaviti prigodni prometni poligon.
           
Ujedno, za sve mališane organizirat će se i tematska likovna radionica.
           
Podršku najavljenim preventivnim aktivnostima pružio je Koordinacijski odbor projekta "Grad Čakovec - prijatelj djece".
           
Spomenute preventivne aktivnosti uvod su u tradicionalnu edukativno-promidžbenu akciju "Poštujte naše znakove", koju Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, provodi početkom svake školske godine s ciljem zaštite djece u prometu.

Najave | Promet i vozila