U prometnoj nesreći nedaleko Kapelščaka ozlijeđena dvojica mladića

Zbog neprilagođene brzine kretanja i smanjene vidljivosti (noć) "mladi vozač" u zavoju je izgubio nadzor nad upravljanjem te automobilom izletio izvan kolnika u odvodni kanal

Foto: PU međimurska

U noći sa subote na nedjelju (3./4. rujna 2022.) oko ponoći na kolniku lokalne ceste između Kapelščaka i Donjeg Koncovčaka, dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđena dvojica mladića.
           
U svojstvu „mladog vozača“ 20-godišnjak je upravljao VW Passatom, čakovečkih registarskih oznaka te pritom brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste i noćnim uvjetima smanjene vidljivosti. Nailaskom na zavoj izgubio je nadzor nad upravljanjem te automobilom izletio izvan kolnika u odvodni kanal, gdje je prednjim dijelom udario u betonsko-zemljanu kosinu kanala.  
           
Na mjestu događaja u izvlačenju ozlijeđenih sudionika nesreće sudjelovali su i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec i Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Sv. Martina na Muri. Ozlijeđeni 20-godišnji vozač te 19-godišnji putnik iz vozila prevezeni su u čakovečku bolnicu, gdje su zadržani na daljnjem liječenju. Njihove ozljede naknadno će se okvalificirati.
           
Vozaču Passata zbog analize prisutnosti alkohola u organizmu izuzeta je krv i mokraća.

Priopćenja | Promet i vozila