OPREZ - u uvjetima smanjene vidljivosti od izuzetne je važnosti dobro VIDJETI i biti VIĐEN!

Osnovni cilj represivno-preventivne akcije "Vidjeti i biti viđen" je zaštita najranjivijih sudionika u cestovnom prometu te smanjenje rizika, koji su u uzročno-posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, nerijetko onih s najtežim posljedica

Foto: Ilustracija

U srijedu, 14. rujna 2022. godine na području Policijske postaje Mursko Središće provest će se aktivnosti iz preventivno-represivne akcije "Vidjeti i biti viđen".
           
Praćenjem stanja sigurnosti u cestovnom prometu utvrđeno je kako određeni broj sudionika (pješaci, biciklisti, vozači električnih romobila, vozači motornih vozila i dr.) u uvjetima smanjene vidljivosti na prometnicama diljem naše Županije (noć, svitanje, suton, magla i sl.) ne koristi svjetla, odnosno nisu označeni nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom, oznakom, tj. reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom.
           
U posljednje vrijeme na međimurskim prometnicama evidentirano je nekoliko teških prometnih nesreća u kojima su nažalost stradali pješaci i biciklisti, koji nisu bili označeni  nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom (prsluci, reflektirajuća odjeća, reflektirajuće trake i sl.). Stoga, osim potrebe poštivanja zakonske regulative, nužno je zaštiti vlastiti život, kao i živote drugih sudionika, odgovornim i savjesnim ponašanjem u cestovnom prometu. 
           
Osnovni cilj akcije je provođenjem represivno-preventivnih aktivnosti zaštiti najranjivije sudionike u cestovnom prometu te smanjiti rizike, koji su u uzročno-posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, nerijetko onih s najtežim posljedica.

Najave | Promet i vozila