U Nedelišću 66-godišnjakinja dragovoljno predala automatsku pušku

I nadalje pozivamo građane, ako u svojim domovima posjeduju bilo kakva eksplozivna sredstva, oružje, streljivo i sl. da ih dragovoljno predaju, i to bez sankcija

Foto: Ilustracija

Jučer, 20. rujna 2022. godine u prijepodnevnim satima u Nedelišću, 66-godišnjakinja dragovoljno je predala policijskim službenicima automatsku pušku „Crvena Zastava“ M70 AB2, dva pripadajuća spremnika za streljivo te 129 komada streljiva kalibra 7,62 mm.

Predano streljivo preuzeo je policijski službenik protueksplozijske zaštite, dok je automatska puška pohranjena u skladište oružja Policijske postaje  Čakovec.
I nadalje pozivamo građane, ako u svojim domovima posjeduju bilo kakva eksplozivna sredstva, oružje, streljivo i sl., mogu ih dragovoljno i bez sankcija predati pozivom na broj telefona 192. Na mjesto događaja uputit će se posebno osposobljeni policijski službenici koji će preuzeti takva sredstva, uz zajamčenu anonimnost i diskreciju.

Građani koji dragovoljno predaju oružje, streljivo i druga minsko eksplozivna sredstva, neće snositi nikakve prekršajne i kaznene sankcije, dok dragovoljna predaja nije vremenski ograničena.

Priopćenja