Vozač Mercedesa (45) osumnjičen za krivotvorenje isprava

Osumnjičeni je u namjeri lažnog prikazivanja registriranosti vozila, montirao nepripadajuće registarske pločice na Mercedes Vito

Foto: Ilustracija

U subotu, 25. ožujka u 14:10 sati u Turčišću, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, zaustavili su 45-godišnjeg slovenskog državljanina, koji je upravljao Mercedes Vitom, slovenskih nacionalnih registarskih oznaka.

Provjerom ljubljanskih registarskih oznaka utvrđeno je kako ne pripadaju tom vozilu, već Mercedesu Coupe. Vozač je uhićen i priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 45-godišnji slovenski državljanin u subotu, 25. ožujka oko 13:30 sati u Domašincu, u namjeri lažnog prikazivanja registriranosti vozila, montirao nepripadajuće registarske pločice na Mercedes Vito, s kojim je kasnije sudjelovao u cestovnom prometu.

Protiv 45-godišnjeg slovenskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela krivotvorenja isprava, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ujedno, zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 45-godišnjak je prekršajno sankcioniran.
 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon