Tijekom travnja provest će se aktivnosti iz preventivne akcije "Moj prijatelj policajac i ja u prometu"

Ovogodišnjom preventivnim aktivnostima bit će obuhvaćeno 55 dječji vrtići u kojima će se održati predavanja, prvenstveno namijenjena predškolskoj populaciji

Foto: Ilustracija

Kao i svake godine, početkom travnja Policijska uprava međimurska započet će s provođenjem preventivne akcije "Moj prijatelj policajac i ja u prometu"

Tijekom protekle godine u prometnim nesrećama na međimurskim prometnicama sudjelovalo je 60 djece u dobi do 14 godina. Nažalost u tim nesrećama jedno dijete smrtno je stradalo, dok je četvero djece teško, a 19 lakše ozlijeđeno.

Upravo s ciljem sprečavanja prometnih nesreća u kojima stradavaju djeca u razdoblju od 3. travnja do 2. svibnja 2023. godine provest će se preventivna akcija "Moj prijatelj policajac i ja u prometu".

Program rada s djecom u šestoj godini života, uz ostale zadatke, predviđa usvajanje osnovnih načela prometne kulture te se stoga nastavlja suradnja s Dječjim centrom Čakovec i drugim vrtićima na području Međimurske županije. Ovogodišnjom preventivnim aktivnostima bit će obuhvaćeno 55 dječjih vrtića u kojima će se održati predavanja, prvenstveno namijenjena predškolskoj populaciji. Tijekom predavanja posebna pažnja posvetit će se usvajanju najznačajnijih pravila prometne kulture, s naglaskom na pravilno i sigurno kretanje prometnicama u svojstvu pješaka.       

Nakon teoretskog dijela predavanja, djeci će se u stvarnim uvjetima prometovanja ukazati na pravilan način kretanja prometnicama te na opasnosti koje im prijete prilikom sudjelovanja u prometu na cesti, a sve s ciljem da se što bolje pripreme za sigurno sudjelovanje u prometu kada samostalno krenu u školu. 

Ujedno, tijekom predavanja mališani će se upoznati s radom policije te uređajima i sredstvima koje policija koristi u svom svakodnevnom radu.  

Nakon predavanja svim mališanima čakovečkih škola podijelit će se reflektirajuće trakice koje je osigurao Koordinacijski odbor "Čakovec grad prijatelj djece", dok su sredstvima Nacionalnog Plana sigurnosti cestovnog prometa za sve sudionike ove preventivne akcije osigurane prigodne kape s logom preventivne akcije "Poštujte naše znakove".
 

Najave | Promet i vozila