U prometnoj nesreći u Donjem Vidovcu smrtno stradao 49-godišnji biciklist

Protiv 56-godišnjeg vozača traktora zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, podnijet će kaznena nadležnom državnom odvjetništvu te će se predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske

Foto: Ilustracija

Jučer, 23. kolovoza nešto prije 19 sati u Donjem Vidovcu dogodila se prometna nesreća u kojoj je nažalost, smrtno stradao 49-godišnji biciklist.

Upravljajući kolnikom Ulice Augusta Šenoe, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,94 g/kg, 56-godišnji vozač traktora s pridodanom priključkom (cisternom), čakovečkih registarskih oznaka, nije se kretao na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika tako da s obzirom na brzinu kretanja i uvjete prometa te na stanje i osobine ceste (zavoj) ne ugrožava druge sudionike u prometu. Zbog opisane situacije prednjim dijelom traktora udario u prednji dio bicikla kojim je upravljao 49-godišnjak. Biciklist se u opisanom trenutku kretao iz suprotnog smjera te prometnom trakom namijenjenom za vozila iz suprotnog smjera. Nakon udara došlo je do pada bicikliste na kolnik i pregaženja bicikla.

Na mjestu događaja liječnik tima hitne medicinske pomoć konstatirao je smrt 49-godišnjaka, dok je tijelo preminulog prevezeno na Odjel patologije Županijske bolnice Čakovec, gdje će se obaviti obdukcija.
Očevid na mjestu događaja u suradnji s policijskim službenicima Postaje prometne policije Čakovec obavio je zamjenik županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.
Provjerama putem evidencija vozila i vozača MUP-a utvrđeno je kako je 56-godišnjem vozaču traktora ukinuta vozačka dozvola zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova, dok traktor kojim je upravljao u trenutku nesreće nije bio osiguran te je isteklo važenje prometne dozvole.   

Zbog obavljanja očevida od 19:30 sati do 23:55 sati za sav promet bio je zatvoren dio Ulice Augusta Šenoe u Donjem Vidovcu te se promet odvijao okolnim ulicama.

Protiv 56-godišnjeg vozača traktora zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, podnijet će kaznena nadležnom državnom odvjetništvu te će se predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Smrtno stradali biciklist četvrta je žrtva u cestovnom prometu na području Međimurske županije u 2023. godini. 

Priopćenja | Promet i vozila