Policijska uprava međimurska se pridružila obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Obilježen je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja kojim se slavi spomen na 5. kolovoz 1995. godine, odnosno vojno-redarstvenu akciju “Oluja” 

Foto: grad Čakovec

Danas, 4. kolovoza u jutarnjim satima obilježen je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja kojim se slavi spomen na 5. kolovoz 1995. godine, odnosno vojno-redarstvenu akciju “Oluja” koja je bila prekretnica Domovinskog rata.

U počast herojima kod Spomen obilježja u gradu Čakovcu poginulim hrvatskim braniteljima odali su članovi obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, načelnik Policijske uprave Međimurske Ivan Sokač, savjetnik ministra unutarnjih poslova Vladimir Faber, župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenikom Josipom Grivcem, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini s predsjednikom Gradskog vijeća Grada Čakovca Josipom Vargom, saborski zastupnik Ivica Baksa, voditelj Ureda za poslove obrane Čakovec Vlado Hranjec, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u Hrvatskoj, Podružnica Međimurske županije je Stjepan Horvat, predstavnici braniteljskih udruga s područja Međimurske županije, Matice hrvatske Ogranka Čakovec te udruga civilnih društava.

Polaganju vijenaca i paljenju svijeća uslijedila je molitva za branitelje koju je predvodio gvardijan fra Filip Đurđević, dok će Sveta misa za domovinu biti održana u ponedjeljak, 5. kolovoza 2024. godine u 18 sati i 30 minuta u župnoj crkvi Svetog Nikole biskupa u Čakovcu.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica