Edukacija mještana Pribislavca o protupožarnim mjerama

Mještani su educirani o uzrocima nastanka i širenja požara na otvorenom prostoru s posebnim naglaskom na usvajanje samozaštitnog ponašanja kod spaljivanja korova i drugih tvari na otvorenom prostoru te poduzimanja odgovarajućih preventivnih mjeri kod loženja vatre na otvorenom prostoru

Foto: PU međimurska

Jučer, 2. rujna u prijepodnevnim satima u Pribislavcu, Ulici Zvonimira Baloga, policijski službenici Policijske postaje Čakovec proveli su preventivne aktivnosti s ciljem edukacije građana o nužnosti poduzimanja protupožarnih mjera tijekom ljetnih mjeseci.
        
Preventivne aktivnosti provedene su u cilju sprječavanja nastanka požara na otvorenom prostoru na području općine Pribislavec vezano uz provedbu programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2024. godini.
 
Mještani su educirani o uzrocima nastanka i širenja požara na otvorenom prostoru s posebnim naglaskom na usvajanje samozaštitnog ponašanja kod spaljivanja korova i drugih tvari na otvorenom prostoru te poduzimanja odgovarajućih preventivnih mjeri kod loženja vatre na otvorenom prostoru.
 
Ujedno, na informativnom punktu uz korištenje Mobilnog preventivnog centra policije mještani su informirani o nacionalnom preventivnom projektu „Web heroj“ (sigurnost na internetu).
 
Tijekom preventivnih aktivnosti policijski službenici dijelili su građanima prigodne edukativne letke.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica